Major side effects of prolonged sitting on your health and how to avoid it?

Newton fizikai törvényei szerint a nyugalomban lévő tárgyak nyugalomban maradnak, amíg külső erő nem hat rájuk; ugyanez mondható el azokról is, akik hosszabb ideig ülnek.

A külső erő a motiváció és az egészségre való vágy, amely a mozgás, a könnyű testmozgás vagy a járás során nyer az irodai munka során. A hosszú ideig tartó ülés miatt potenciális negatív egészségügyi problémák merülhetnek fel, és károsíthatják belső és külső egészségét.

Ez a probléma elhízáshoz, magas koleszterinszinthez, izomsorvadáshoz, krónikus nyaki és hátfájáshoz, magas vércukorszinthez és cukorbetegséghez vezet.

A dohányzás az a dolog, amely lassan és fokozatosan károsítja a belső egészséget, így a modern kutatások szerint a hosszú ülés (több mint 7-8 óra) új dohányzás, amely fokozatosan károsítja az izmokat, az ízületeket, az ínszalagokat, az ízületi kapszulát és a lemezt.

Tartalomjegyzék

8 A hosszan tartó ülés fő mellékhatásai

1 A hosszan tartó ülés növeli az elhízás kockázatát

Az elhízás kockázati tényező, amely számos súlyos krónikus állapotot okoz, beleértve a kardiovaszkuláris és metabolikus eredményeket, és ez lett az egyik legnagyobb egészségügyi probléma.

A Journal of the American Medical Association szerint a fiatalok 17% -a és a felnőttek 35% -a túlsúlyos a mozgáshiány, az ülő életmód vagy az elhúzódó ülés miatt.

Az ülés és a testmozgás időtartama befolyásolja a súlygyarapodás esélyeit. Azok, akik alacsony szintű testmozgást végeznek, 8% -os esélye van az elhízásnak azokhoz képest, akik mérsékelt vagy erőteljes testmozgást végeznek, és 4,8% az elhízás esélye.

Ha valaki naponta több mint 8 órát ül, akkor hajlamosabb a nyak- és hátfájásra.

2 Szív- és érrendszeri szövődmények az ülés meghosszabbításával

A hosszan tartó ülési viselkedés az ülő életmód vagy a tevékenység hiánya, amely magában foglalja a tévénézést, a számítógép és a videó használatát, az autóban való ülést és a munkahelyi beállításokat.

A hosszan tartó ülés a szív- és érrendszeri betegségek halálozásához és kockázati tényezőkhöz vezet. Emellett növeli a stroke, a szívrohamok és a szív érrendszeri problémáinak kockázatát.

3 A hosszan tartó ülés fokozza a nyaki fájdalmat

A helytelen testtartás az egyik legfontosabb tényező, amely növeli a nyak- és vállfájdalmat, miközben hosszú ideig dolgozik a számítógépén.

Ha hosszú ideig ülő helyzetben dolgozik, fájdalmat érez a gerinc és a váll körüli izmokban, és ezek az izmok is feszültté vagy védetté válnak.

Ha ezt a pozíciót folyamatosan fenntartja, ezek az izmok elfáradnak és fájdalmasabbá válnak; így a nyak és a váll környező izmai összehúzódni kezdenek, hogy kompenzálják az elsődleges stabilizáló izmok fáradtságát, és fájdalmat tapasztalhat a nyak és a felső hát régiójában.

Ez egy nagyon kellemetlen helyzet, amely megzavarta az általános izomképességet, és fáradtságot, letargiát és gyengeséget érez egész nap.

4 Derékfájás az ülés meghosszabbításával

Az alsó hátfájást a gerinc tövében vagy az L1 -L5 csigolyáiban jelentkező fájdalomként határozzák meg – ezek a gerinc részét alkotják.

Ha több mint 5 órát dolgozik ülő helyzetben, éles, égető fájdalmat vagy tompa fájdalmat tapasztal; az alsó hátfájás súlyos lehet.

A hátfájás gyakori oka a rossz testtartás ülő helyzetben, és a görnyedt vagy görnyedt helyzetben ülve megterhelheti a lemezeket. Ezek a hosszan tartó ülés legrosszabb szövődményei az egészségre.

derékfájás okai
A tárcsa a folyadékkal töltött párnák, amelyek megvédik a csigolyákat az összedörzsöléstől. Ha ez a lemez állandóan feszített vagy feszített helyzetben van, fennáll annak a kockázata, hogy idősebb korában csökken a természetes folyadék mennyisége.

Ez a folyamatos helyzet más súlyos betegségekhez, például isiászhoz, izomfeszüléshez, sérv -porckoronghoz és degeneratív lemezbetegséghez vezet. A megterhelés miatti derékrészet deréktörésnek is nevezik; Ez akkor fordul elő, ha túlzottan nyújtja vagy csavarja a hátát.

Ha izomfeszültsége van a hátában, fájdalmat tapasztalhat, amely lenyúlik a fenekébe. És a hátát is merevvé és nehezen mozgathatóvá teszi.

5 Hosszabb ülés és stresszszint

Mozgáshelyzetben vagy rendszeresen gyakorolva az izmaid kiváltják vagy fokozzák a hangulatingadozásokat szabályozó hormonok felszabadulását.

Ennek a tevékenységnek köszönhetően az agy több oxigént, friss vért és tápanyagot kap. Aktivitást és frissességet érez, valamint megszabadul a szorongástól és a stressztől.

Másrészt, ha megvan a rutinja, hogy hosszú ideig vagy egész nap ül, akkor a hangulatjavító hormonok hiánya miatt nő a stresszszintje.

6 A hosszan tartó ülés cukorbetegséget okozhat

Az a szokása, hogy hosszú ideig ül, növeli a 2 -es típusú cukorbetegség, a szívbetegség kialakulásának kockázatát, és megváltoztathatja a szervezet anyagcseréjét, beleértve az inzulinrezisztenciát is.

cukorbetegség
Dr. Matthew Hobbs, a Diabetes UK kutatási vezetője elmondta: „Az átfogó üzenet az, hogy a sok idő ülve vagy fekve káros lehet az általános egészségre, és jelentősen növeli a 2 -es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

A modern kutatók azt sugallják, hogy a következetes ülés vagy fekvés csökkentése jelentős szerepet játszhat a cukorbetegség és a szívbetegségek megelőzésében és az általános egészségi állapot javításában.

Például, ha az ülési időt 20 perces gyaloglási szünetekkel bontja fel. Segített a glükóz -szabályozás és az inzulinválasz fenntartásában.

7 Izomdegeneráció vagy sorvadás veszélye

Az izomsorvadás kifejezés az izomszövet elvesztését jelenti az aktivitás hiánya miatt, és ezek az elsorvadt izmok a szokásosnál kisebbnek tűnnek.

A hosszú ideig ülő helyzetben végzett irodai munka, a sérülés vagy betegség, valamint a rossz táplálkozás miatti fizikai aktivitás hiánya hozzájárulhat az izomsorvadáshoz.

Ha egy izom valamilyen okból nem kap hasznot, a szervezet végül lebontja azt, hogy energiát takarítson meg.

Hozzon létre jobb testtartást
A deréktáji fájdalom elkerülése érdekében támassza meg a hátát, hogy megakadályozza a lehajlást, és ügyeljen arra, hogy teljesen leüljön a székre, alacsony háttámlával, és érintse meg a szék háttámlájának alsó részét.

Másodszor, győződjön meg arról, hogy az alacsony háttámla görbéjét megtámasztja a szék háttámla görbéje. Ha a szék nem görbült, akkor vegyen egy kis párnát vagy párnát a hát görbületére.

Harmadszor, megtartja a csípő és a térd helyzetét, amelyet körülbelül 90 fokra kell hajlítani, és a törzsének is függőlegesnek kell lennie, a könyököket a karfák természetes magasságában kell támasztani.

Ez a legjobb testtartás a hosszan tartó ülés okozta hát- és nyakfájás elkerülésére.

Az asztal megfelelő beállítása

A laptop vagy a számítógép asztal kritikus összetevő, amely hozzájárulhat a nyaki fájdalomhoz, ha nincs beállítva; az asztal helyzete megfelelően magas.

Ezt kompenzálja, ha enyhén megvonja a vállát, hogy az alkarját, a csuklóját és a kezét a megfelelő szintre emelje, és a nyakizmok elfáradnak, és görcsölni kezdenek, ami fejfájáshoz vezethet.

Leave a Comment