Fejfájáscsökkentő nyomáspontok

A fejfájás gyakori egészségügyi probléma minden korosztályban. Ha a szülőnek vagy a nagyszülőnek fáj a feje, akkor valószínű, hogy te is megkapod. Míg egyesek érzékenyek a fejfájást okozó dolgokra, például a stresszre, az alvási szokások megváltozására és az étrend módosítására, a változó időjárás szintén fejfájást okozhat.

A fejfájás nem fájdalom az agyban. Ez annak a jele, hogy más testrészek megsérültek. És ezek a részek maguk nem érezhetnek fájdalmat, akkor az agyuk speciális jelekkel tájékoztatja Önt. Leggyakrabban a fejfájás az idegekben, izmokban és erekben fordul elő,

amelyek az ember fejét és nyakát mutatják. Néha az izmok vagy az erek megfeszülnek. Ha elengeded ezt a feszességet, enyhül a fejfájás és jobban érzed magad.

A feszes izmok vagy erek pedig stimulálják a környező idegeket, vagy nyomást gyakorolnak rájuk. Ezek az idegek fájdalmat jeleznek az agynak, és ez fejfájást okoz. Ha a nyak- és a fejizmok túlfeszültek vagy túlságosan összenyomódnak, ez fájdalmat okoz, például sajgó fájdalmat.

Tompa fájdalom vagy állandó fájdalom. Ez a fájdalom a fej elülső, hátsó vagy mindkét oldalán érezhető. Ez a leggyakoribb típusú fejfájás, amelyet izomösszehúzódó fejfájás okoz.

Ezt a fájdalmat feszültség fejfájásnak nevezik. Néhány tinédzserben a hormonális változások fejfájást is okozhatnak. pl. egyes lányoknak fejfájásuk van közvetlenül a menstruációjuk előtt vagy a szokásos időben a havi ciklus során.

fejfájás nyomáspontok
Tartalomjegyzék
6 pont a fejfájás enyhítésére

1 A belső heveder (Union -völgy) a fejfájás enyhítésére

A belső csuklópontok a hüvelykujj és a mutatóujj között vannak. A fejfájás leküzdéséhez használja az ellenkező kezét e terület csípésére.

Az ellenkező kéz hüvelykujjával és mutatóujjával segítsen kis köröket tenni ezen a területen az egyik irányba, majd a másikba 30 másodpercig.

Ismételje meg ezt a folyamatot az ellenkező kezével a belső csuklóján, és óvatosan nyomja meg a pontot 20-30 másodpercig, miközben teljesen lélegzik.

Diliberto azt mondja: „Ennek a pontnak a megtalálásához hajtsa fel a tenyerét, és mérje meg a két hüvelykujj szélességű távolságot a csuklóránc közepétől a könyökéig.”

2 Lábtalp (nagy hullámpont) a fejfájás enyhítésére

A nagy túlfeszültség -nyomáspont vagy a talppont a láb alsó felületén található. Szinte két ujjnyi szélesség között jelenik meg a nagy- és a második lábujj metszéspontja alatt.

A pont közvetlenül a csont felett fekszik. „Ahhoz, hogy elérje ezt a pontot, üljön le egy székre, és tegye keresztbe a lábát úgy, hogy a rózsaszín lábujj oldala a comb tetején támaszkodjon.”

Keresse meg a pontot úgy, hogy az ujját lefelé mozgatja az első két lábujj között.

fejfájás lábmasszázs segítségével
A fejfájás kezelésére nyomja le a hüvelykujját, hogy mély nyomást gyakoroljon a pontra, és végezzen masszázst 5 másodpercig

.Ez a nyomáspont segít csökkenteni a szorongást, a fájdalmat, a stresszt és a menstruációs görcsöket. DiLibero szerint „megnyugtatja a szívet és az elmét, és csillapítja a haragot és a frusztrációt”.

3 Az arc középvonala (Impression Point)

A benyomási pont csarnoka az arcán lévő szemöldök között helyezkedik el, vagy a homlokán, az arc középvonalában található. Üljön kényelmesen, és csukja be a szemét, majd gyűrűsujjával vagy kisujjával érintse meg a szemöldökök közötti helyet.

Ezt követően vegyen mély lélegzetet, és gyengéd, határozott nyomást gyakoroljon körkörös mozdulatokkal 10 percig, vagy ismételje meg ezt az eljárást, amíg nyugodtnak érzi magát.

Ha nyomást gyakorol erre a pontra, csökken a szorongás és a stressz.

fejfájás relive nyomáspontok homlokmasszázs

4 vállpont (Váll WellPoint)

A vállkút az a pont, amely a vállad szélén, a vállpont és a nyak töve között félúton található. Vagy más szóval, a vállpont a vállizomban található.

fejfájás átélni nyomáspontok váll masszázs
Ennek a pontnak a megtalálásához csípje meg a vállizmot a középső ujjával és a hüvelykujjával, és gyengéd, határozott nyomást gyakoroljon a mutatóujjával, és masszírozza körkörös mozdulatokkal 1 percig.

Ezután ismételje meg ezt a folyamatot az ellenkező oldalon vagy a vállon. Ez a nyomáspont enyhíti a stresszt, az izomfeszültséget és a fejfájást.

5 Belső csukló (belső határkapu)

Ahhoz, hogy megtalálja a belső határkapu pontját az alkarján, körülbelül három ujjnyi szélességgel a csuklója alatt és a csuklóránc közepétől a könyöke felé.

Diliberto azt mondja: „Ennek a pontnak a megtalálásához hajtsa fel a tenyerét, és mérje meg a két hüvelykujj szélességű távolságot a csuklóránc közepétől a könyökéig.”

Az egyik kezét úgy fordítsa el, hogy a tenyere felfelé nézzen, és a másik kezével mérje meg három ujját a csuklója alatt.

Ennek a pontnak a stimulálása csökkenti a szorongást és a hányingert, valamint a fájdalmat. Diliberto azt mondja: „Ez a pont megnyugtatja a szívet és a szellemet, és a stressz miatti gyomorrontást kezeli”, és „Csillapítja az ingerlékenységet és elősegíti a pihentető alvást”. fejfájás relive nyomáspontok kézi masszázs

6 A borda terület (mellkasközpont) a fejfájás enyhítésére

A bordák a mellkas közepén és a mellbimbók között félúton helyezkednek el.

Használja a három középső ujját, és nyomja meg ezt a pontot belégzés közben 3-5 alkalommal.

Ez a nyomás enyhíti a fejfájást. Ezek a pontok hasznosak azok számára, akik hajlamosak érezni a stressz és a szorongás hatásait a mellkasukban, és légszomjként nyilvánulnak meg.

Csökkenti a szorítást vagy a szívdobogást a mellkas területén. Ellazítja és kinyitja a mellkast, és elengedi

Leave a Comment