9 dolog, amit soha ne ossz meg senkivel.

Tud olyan dolgokról, amelyeket soha nem szabad megosztania senkivel? A mindennapi életben megszokott, hogy értékes önfejlesztő erőforrásokat osztunk meg azokkal az emberekkel, akikről gondoskodunk.

Ennek ellenére igazából fogalmunk sincs, mennyire károsak lehetnek ránk. Kétségtelen, hogy a megosztás a gondoskodás jó koncepció, a megfelelő helyeken kell megvalósítani, mert bizonyos esetekben veszélyes lehet az egészséges életre, és súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet.

Emberként mindenkinek van kapcsolata egymással, de bizonyos esetekben kerülnünk kell a megosztást, és sok mindent nem szabad megosztani még a legközelebbi emberekkel sem az életünkben.

Vannak, akik úgy vélik, hogy meg kell védenie magát és egészségesnek kell lennie.

Itt van egy lista azokról a dolgokról, amelyeket inkább csak magának tartson, és soha ne ossza meg senkivel.

Tartalomjegyzék

1 szappan és fürdő szivacs

Néhány otthonban normális, hogy szappant és fürdőszivacsot osztanak meg, ami nem a legjobb gyakorlat.

Nem higiénikus szappant és fürdőszivacsot megosztani, mert kiteszed magad olyan kórokozóknak és baktériumoknak, amelyek súlyos betegségekhez vezetnek.

Vannak, akik azt gondolják, hogy jó egy szivacsot megosztani, de nem azért, mert amikor a szivacs megérinti a testet, baktériumokat hordoz, amelyek átkerülnek egy másik személyre, amikor ugyanazt a szivacsot használta.

Ezek a baktériumok betegségeket okozhatnak. Sokan szeretnek megosztani fürdőszappant vagy kézmosó szappant, de nem tudják, hogy a fürdőszappan megosztása a halálos fertőzések egyik legegyszerűbb módja.

A kórokozók és az elhalt baktériumok a szappan felületén maradnak, amely átadódik egy személynek, aki ugyanazt a szappant használja.

ne ossza meg a levesét
A bárányhimlő, a genitális herpesz és a gyűrűsférgek a leggyakrabban terjedő betegségek, és a fertőzött személyekkel való közvetlen érintkezéssel, valamint a higiéniai cikkek, például a szappan megosztásával terjednek.

2 Törölköző

Tény, hogy a törölközők lehetővé teszik, hogy gyorsan megszáradjon zuhanyozás vagy strandolás után. A törülközők szárítása sokkal hosszabb ideig tart.

Ezek a törülközők használat után hosszú ideig nedvesek vagy nedvesek maradnak. És a teljes száradás több órát is igénybe vehet.

A vastagabb törülköző hosszabb ideig szárad.

Ha törölközővel szárítja, a saját baktériumok halmozódnak fel a törülközőn; Ha valaki ugyanazt a törülközőt használta, akkor 100% az esélye annak, hogy a kórokozók átjuthatnak a testéből másokra, és potenciálisan ugyanazt a fertőzést okozhatja valakinek.

A törülköző személyes, és amennyire csak lehetséges, megpróbál saját törülközőjével a szalonba menni, mert a baktériumok könnyen terjedhetnek a nedves törülközőkön.

nem szabad megosztania a törülközőjét
Vannak, akik egy másik ember törülközőjét használják, és ő nem tudja, hogyan válik veszélyessé az egészségére.

Néha észreveszi, hogy egy speciális szag egy törülközőből származik, mert hatalmas baktériumok és vírusok szállnak le, amelyeket zuhanyzó vagy kézmosás után használt személy továbbított.

A kutatások azt mutatják, hogy a baktériumok egyedi szövött törülközőkön keresztül történő terjedése számos kellemetlen betegség kialakulásához vezethet, és a közös törülközőkön keresztül terjedő baktériumok sebek, vágások, sebek és pórusok útján jutnak be a szervezetbe.

Ezek a baktériumok staph-fertőzést, gombás fertőzést, bőr-bőr érintkezésből származó pattanást és rózsaszín szemet okoznak, amelyek nagyon károsak lehetnek az egészségre.

Ezért kérjük, hagyja abba a törülközők megosztását.

3 Borotvapengék/Borotvapálca

Borotvapengék, legyen az gép vagy kézi borotvapálca, és nem szabad másokkal megosztani a borotvát, mert sok fertőzést terjeszt.

Tegyük fel, hogy elvágódik, miközben a felületére rögzített baktériumokat borotválja, és ha valaki ugyanazt a borotvát használja, akkor fertőzésveszélybe sodorja magát.

Ezenkívül, ha valaki borotvát használ, nem tudja, mennyi ideig használta valaki más borotvát.

A tompa és régi pengével történő borotválkozás növeli a borotvaégés, dudorok és bőrirritáció esélyét. A férfi és női borotvákat egészségügyi okokból másképp tervezték, de néhány férfi más borotvát használ.

Bowe elmondja az InStyle -nak: „A női borotvákat úgy tervezték, hogy segítsenek borotválkozni nagy felületeken, míg a férfi borotvák az arcuk borotválására készültek.”

4 Fogkefe

Mint tudjuk, számos különböző típusú baktérium van jelen a szájában, például a streptococcus. Ezért a fogkefe megosztása valójában növelheti a fertőzés esélyét.

Sok ember vérzik, amikor fogat mos.

Ha megosztja fogkeféjét, akkor vérfertőzéseket vagy betegségeket is megoszthat, ami komoly probléma lehet, mert ki lehet téve magát vér által terjesztett vírusoknak, például hepatitisnek.

Ha közösen használ fogkefét, az ínybetegséget a fogkefében lévő baktériumok okozhatják, amelyek súlyos fertőzésekhez vezetnek az egész testben.

A nyelőcső-, méhnyak- és szájüregi rák is elterjedhet a fogkefe megosztásával.

Célszerű extra fogkeféket otthon tartani, ha látogatói vannak; erre azért van szükség, mert az egészsége fontosabb. ne ossza meg a fogkeféjét másokkal

5 dezodor és roll-on

A dezodorok elpusztítják a szagokat okozó baktériumokat, amikor izzadunk, és ezeket szagok elkerülése érdekében szükséges használni.

A dezodorok alkoholt, néhány pedig antimikrobiális összetevőket tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni a baktériumokat és távol tartani az izzadástól.

A személyes higiéniai cikkek, különösen a roll-on dezodorok megosztása nem jó ötlet, és baktériumokat szállíthat át, és fertőzéshez vezethet.

A dezodorok elpusztítják azokat a baktériumokat, amelyek szagot okoznak, amikor izzadunk. Amikor dezodorokat használ a testén, a bőr baktériumai a dezodoráló felülethez vagy bothoz tapadnak.

Ha valaki ugyanazt a dezodort használja, növeli annak esélyét, hogy a szervezete fertőzéseknek legyen kitéve.

Ezért kérjük, hagyja abba az egészségre ártalmas dolgok megosztását.

6 Rúzs és ajakbalzsam

A rúzs az, ami fokozza a szépséget és vonzóbbnak tűnik. De ha megosztja ezeket a dolgokat, káros lehet az egészségre.

Az ajakbalzsam vagy a hidratáló krém megosztása más személlyel rossz ötlet, mivel ezek a termékek növelik a herpeszes megbetegedések kockázatát, és ezek az ajakbalzsamok potenciális kórokozók és fertőzések hordozói lehetnek.

Valóban fontos tudni, hogy miután megfertőződött, a herpeszvírus kiszabadul a bőrből, még látható herpesz hiányában is.

Az arcbőrön herpeszes herpeszben szenvedő emberek többsége hordozza a vírust a száj vagy az orr körül; ez a herpesz leginkább rúzs vagy ajakbalzsam megosztásával terjed.

Rúzs használatakor a baktériumok a rúzs vagy ajakbalzsam felületéhez kapcsolódnak, és ha valaki ugyanazt az ajakbalzsamot használja, a baktériumok átkerülnek az ajakbalzsamról a bőrére, és fertőzéseket terjesztenek.

Leave a Comment