Milyen szokások okozzák a gyomorzsírt?

A gyomorzsír könnyen jön. De nem megy !!

A mai témánk az, hogy melyek azok a szokások, amelyek gyomorzsírokat okozhatnak. Számos oka lehet annak, hogy miért hízik a hasi zsír, ez lehet a rossz étrend, a stressz vagy a tevékenység hiánya. A nem kívánt hasi zsírokat elveszítheti, ha megváltoztatja táplálkozási szokásait, csökkenti a stresszt vagy növeli a napi tevékenységeit.

A hasi vagy hasi zsírok számos betegség kockázatát növelhetik. Ezektől a zsíroktól megszabadulhat az életmód megváltoztatásával.

Nézzük meg, melyek azok a hasi zsírok. A hasi zsírok alapvetően a hasunk gyomrában vannak, és olyan mértékben megnőnek, hogy negatív hatással lehetnek az egészségünkre.

Kétféle hasi zsír létezik. Ezek a következők:

Zsigeri zsírok: Ezek azok a zsírok, amelyek a zsigerek (szervek) körül vannak
Szubkután zsírok: ezek a zsírok a bőr alatt vannak

A hasi vagy zsigeri zsírok nagyobb aggodalomra adnak okot, mivel súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak, többet, mint a bőr alatti zsírok. Kezünkkel meg tudjuk fogni a bőr alatti zsírokat, másrészt a zsigeri zsírok elérhetetlenek, mélyen a hasüregben vannak.

A zsigeri zsírok végzetesek szervezetünkre és egészségünkre nézve, és növelhetik a 2 -es típusú cukorbetegség vagy a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. De nőknél ez emlőrákhoz is kapcsolódik, vagy epehólyag -műtétre van szükségük.

Az egészségügyi szövődmények inkább a zsigeri zsírokból származnak, és károsabbak a test egészségére, mint a bőr alatti zsírok. Az embereknek jobbá kell tenniük életmódjukat, és változtatniuk kell étkezési szokásaikon, hogy elveszítsék a hasi zsírt.

Tartalomjegyzék

Miért veszélyes a gyomorzsír?

A helytelen étrend növelheti az egészségügyi betegségek, a stroke és a 2 -es típusú cukorbetegség kockázatát. A túlsúly a betegségek egyik fő oka.
A túlzott gyomorzsír növelheti a következő betegségek kockázatát:
Agyvérzés
Szívbetegségek
Asztma

2-es típusú diabétesz

Mellrák
Szívroham
Vastagbél rák
Alzheimer
Elmebaj

A gyomorzsírok okai

Sok oka lehet a gyomorzsír kialakulásának. Néhány közülük a következő:
Szegény diéta
Feszültség
Testmozgás hiánya
Túl sok alkohol
Rossz alvás
Genetika
Dohányzó
Változás kora
Gyümölcslé

A rossz étrend a gyomor zsírjához vezet

A kortizol hormon néven ismert szteroid hormonok egyike segíti a test szabályozását és a stresszt. Amikor a szervezet veszélyes vagy magas nyomású helyzetben van, a szervezet felszabadítja a kortizol hormont, és ez hatással lehet a szervezet anyagcseréjére.

Az emberek gyakran több ételt esznek stresszhelyzetükben, és cserébe a kortizol miatt a felesleges kalória ott marad, azaz a has és a test más területein

A testmozgás hiánya növeli a gyomorzsír esélyét

Ha egy személy több kalóriát fogyaszt, mint amennyit eléget, több súlyt fog kapni. Az inaktív és ülő életmód megnehezítheti az ember egészséges életét, megszabadulhat a felesleges zsíroktól. Nagyon nehéz megszabadulni a hasi zsíroktól edzéssel vagy bármilyen edzéssel.

Túl sok alkohol és gyomorzsír

Ha valaki túl sok alkoholt fogyaszt, az számos egészségügyi problémát okozhat, például májbetegséget és gyulladást. Látható, hogy a túlzott alkoholfogyasztás súlygyarapodást okozhat, különösen a hasuk körüli férfiaknál. Nőknél ez még mindig nem világos.

A rossz alvás megzavarta a gyomor zsírját

Egy tanulmány azt mutatja, hogy az alvás hatással van az egészségére. Ha nem alszik eleget, akkor egészségtelen élethez vezethet.

Mind a rossz minőségű, mind az alvás rövid időtartama kóros gyomorzsírok kialakulását okozhatja. A nem elegendő és megfelelő alvás egészségtelen étkezési szokásokhoz is vezethet, akárcsak az érzelmi evés.

A dohányzás és a gyomor egészsége

A kutatások szerint a dohányzás nem a gyomorzsír oka, de kockázati tényezője lehet a hasi zsír kialakulásának. Egy 2012 -es tanulmány azt mutatja, hogy nincs összefüggés az elhízás és a dohányzás vagy a nem dohányzás között, de a dohányzó embereknek több hasa volt és zsigeri zsírokkal rendelkeznek, mint a nemdohányzóknak.

A genetikai probléma a normál gyomorzsírt is befolyásolja

Van néhány bizonyíték arra, hogy egy személy génje fontos szerepet játszhat a gyomorzsírok beszerzésében. A tudósok úgy vélik, hogy a gének befolyásolhatják a viselkedést, az anyagcserét és az elhízással kapcsolatos betegségek kialakulásának kockázatát.

A környezeti tényezők és a viselkedés is fontos szerepet játszanak az elhízásban.

Változás kora

A hasi zsírok felszívódása a menopauza idején rendkívül gyakori. A pubertás korban az ösztrogén nevű hormon jeleket ad a szervezetnek, és cserébe a szervezet elkezdi tárolni a zsírokat a csípőben és a combokban az esetleges terhesség előkészítése érdekében.

Bőr alatti zsírjai, nem ártalmasak a szervezetre, de a szervezet nagyon nehezen veszíti el ezt a zsírt bizonyos esetekben.

A menopauza akkor következik be, amikor egy nőnél van az utolsó menopauza. Ezen a szinten az ösztrogén szintje radikálisan csökken, emiatt a zsírok a hasban tárolódnak, nem pedig a combokban vagy a csípőben. Néhány nő ilyenkor több hasi zsírt kap, mint mások

Gyümölcslé és zsír

A gyümölcslé az egyik cukros ital. még a 100% -ban édeskés gyümölcslevek is sok cukrot tartalmaznak. Igen, a gyümölcs bizonyos ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz, de a benne található fruktóz szintén inzulinrezisztenciát okozhat, és ennek következtében elősegíti a hasi zsírokat.

Ez egy másik forrása a folyékony kalóriáknak, amelyek könnyen fogyaszthatók, de ugyanúgy nem elégítik ki étvágyukat, mint a szilárd ételek.

Számos tényező befolyásolhatja a gyomor túlsúlyát. Kevés olyan dolog van, amelyek ellen nem sokat tehet vagy irányíthatja őket, mint például a genetika vagy a menopauza. De ellenőrizhet bizonyos tényezőket, például a stresszt, a rossz alvást stb.

Egészséges döntéseket hozva arról, hogy mit együnk és mit kerüljünk, kezeljük a stresszt, gyakorlással sikerül elveszítenünk a hasi zsírokat.

Hogyan lehet elveszíteni a gyomorzsírokat

A hasi zsírok rendkívül károsak az egészségünkre. Látható, hogy a túlzott hasi zsírral rendelkező emberek nagy kockázatnak vannak kitéve, még akkor is, ha vékonynak tűnnek. A zsírok elvesztése ezen a területen nagyon nehéz, számos dolgot tehetünk a hasi zsírok feleslegének csökkentése érdekében.

Íme néhány hatékony tipp a gyomorzsírok eltávolítására

Kerülje az olyan ételeket, amelyek transzzsírt tartalmazhatnak

A transzzsírokat hidrogén telítetlen zsírokká történő szivattyúzásával alakítják át, mint például szójaolaj, ezek a zsírok szívbetegségeket vagy inzulinrezisztenciát okoznak, amelyek hasi zsírt is okozhatnak.

Olvassa el figyelmesen az összetevőket, és kerülje a transzzsírokat tartalmazó élelmiszerek vásárlását, ezek hidrogénezett zsírok.

 

Leave a Comment