Miért panaszkodnak a legtöbben az irodai munka utáni fejfájásra?

Szinte mindenki fejfájást tapasztal az életében, és a legtöbbünknek sokszor van. Bonyolultabb lehet, mint azt a legtöbb ember felfogja.

Ma arról fogunk beszélni, hogy miért tapasztalnak fejfájást az emberek irodai munka vagy hosszú ideig végzett munka után.

Ha egy személynek enyhe fejfájása van, ez megoldható étkezéssel, kávéfőzéssel vagy pihenéssel. De ha fejfájása rosszabb vagy szokatlan, akkor vérrögöt vagy bármilyen daganatot láthat. De ezek ritka problémák. De sürgősen gondoskodnia kell a fejfájásáról.

Tartalomjegyzék

A fejfájás típusai

Több mint 300 típusú fejfájás létezik, de csak 10% -uk gyakoribb és okai jól ismertek. A fejfájást két fő kategóriába sorolják:

Elsődleges fejfájás

Az elsődleges fejfájás az, amely nem egészségügyi probléma miatt következik be. Az elsődleges fejfájás a következőket tartalmazza:
Feszültség típusú fejfájás
Erős fejfájás
Migrén
Új napi tartós fejfájás

Másodlagos fejfájás

A másodlagos fejfájás olyan betegség, amely bármilyen orvosi problémához kapcsolódik. Mint:
Fej sérülés
Az erek betegsége
Traumák
Tumor
Fertőzés
Szinusz torlódás

Íme néhány elsődleges fejfájás, amelyet tapasztalhat:

Feszültség típusú fejfájás

A feszültség típusú fejfájás a leggyakoribb elsődleges fejfájás. Ez a típus kevesebb, mint 15 nap havonta. A feszültségi fejfájást a váll, a fejbőr, a nyak és az állkapocs feszes izmai okozzák, és általában a stresszhez, a szorongáshoz, a depresszióhoz vagy a kóros testtartáshoz és a fej kóros helyzetéhez kapcsolódnak. A nők nagyobb valószínűséggel szenvednek feszült fejfájástól, mint a férfiak

Erős fejfájás

A klaszter fejfájás olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint egy intenzíven éles fájdalom a szem mögött vagy a szem környékén. Naponta többször is előfordulnak, és 2 héttől 3 hónapig tarthatnak, majd egy hónapig vagy évekig teljesen eltűnnek. A krónikus napi fejfájás tartós és legalább három hónapig minden nap előfordul. A krónikus fejfájás feszültség típusú fejfájás után vagy bármilyen nyaksérülés miatt kezdődhet.

Migrénes fejfájás

A migrénes fejfájás mérsékelt vagy erős fájdalom, amely lüktető, lüktető vagy lüktető jellegű, és befolyásolhatja látását, hang- vagy fényérzékenységét, hányingert és étvágytalanságot. A migrénben szenvedők több mint 90% -a nem tud dolgozni vagy napi tevékenységet végezni. Látható, hogy több mint 157 millió dolgozó és iskolába járó embernek kell migrént tapasztalnia.

Új napi tartós fejfájás

Ez az új napi állandó fejfájás hirtelen jelentkezik, és több mint három hónapig tarthat. Általában olyan embereknél fordul elő, akik korábban nem gyakran fejfájtak. A fájdalom állandó és tartós, minden könnyítés nélkül, a fájdalom a fej mindkét oldalán jelentkezik, a fájdalom nem reagál semmilyen gyógyszerre

A fejfájás okai

A fejfájásnak számos oka lehet. Néhány közülük a következő:
Feszültség
Rossz testtartás
Túl sok alkohol fogyasztása
Látásprobléma
Hideg vagy influenza
Nem iszik elég folyadékot
Túl sok fájdalomcsillapító szedése

A fejfájás tünetei

Krónikus fáradtság
Általános izomfájdalom
Későn maradva
Gondok az elalvással
Enyhe zaj- vagy hangérzékenység

Fejfájás az irodai munkával kapcsolatban

Sokan fejfájást tapasztalnak munkájuk során, és ez nem ritka. Több ezer embernek van ugyanaz a problémája. A fejfájás miatt nemcsak az emberek hiányoznak a munkából, de ha a munkában maradnak, nyugtalannak érezhetik magukat, és a munka szintje gyakran csökken.

Fejfájás jelentkezik a munkahelyen a rossz alvási szokások miatt, túl korán ébred munkanapokon, kihagyja a reggelit vagy az ebédet. A környezeti kiváltó okok is lehetnek olyan okok, mint a számítógép fénykibocsátása, vagy ha nincs egészséges kapcsolata munkatársaival. Itt van néhány olyan aspektusa a napi munkának, amely fejfájást vált ki.

Számítógép képernyők

Ez a világ egy falusi falu, mindenki a technológia révén kapcsolódik egymáshoz. Modern világban élünk, amely tele van technológiákkal. Számos eszközt használunk ennek a technológiának a használatához. Bár ez gyakran lehetővé teszi számunkra, hogy hatékonyabb módon, de ez lehet a fő oka a fejfájásnak a munkahelyen.

Úgy tűnik, hogy a szemvizsgálatok során a betegek 10-15% -a fejfájást szenvedett a számítógép használata miatt. T bizonyíték arra, hogy a fejfájás az egyik leggyakoribb probléma, amelyet a képernyő -expozícióval rendelkező emberek tapasztalnak. Rosszabb a migrénes embereknél, mivel érzékenyek a fényre.

Rossz testtartás a munkahelyen

A rossz testtartás feszültséget okozhat a felső hátizmokban, a nyakban és a vállban, ami végül fejfájáshoz vezethet. A fájdalom többnyire a koponya alján lüktet, és néha az arcra is eshet, különösen a homlokra. Az irodai munkák több órát igényelnek napi 6-7 órás ülést.

Ez az, amire a testünket nem tervezték hosszú szakaszokra. Ha hosszú ideig rossz testtartásban ül, fejfájást okozhat, mivel nagy terhet ró a nyakára és a vállára.

Próbálja egyenesen tartani a fejét, kerülje a görnyedt testtartást. A székét az asztal közelében helyezheti el, így elkerülheti az előrehajolást és a hajlítást. Manapság a leggyakoribb probléma az előre fejtartás. Ebben a testtartásban extra 10 kg -ot hoz létre.

Stressz és fejfájás

A munkája lehet a stressz legnagyobb oka az életében, és ez azt is jelenti, hogy ez a fő oka a fejfájásnak. Nem meglepő, hogy a nyugdíjba vonulás után az emberek nyugodtnak és stresszmentesnek érzik magukat a magas stresszes munka rutinja miatt.

A munkahelyi stressz attól függ, hogy milyen típusú munkát végez. Az epizódikus migrénes roham a munkával kapcsolatos érzelmi kimerültség miatt következik be

Az éjszakai műszakok és a fejfájás
éjszakai munka és fejfájás

Ha éjszakai műszakban dolgozik, nagyon nehezen tud megfelelően aludni. Lehetnek olyan kötelezettségvállalásai, amelyek gátolhatják az alvást, vagy más esetekben álmatlanságban szenvedhet. Ilyen esetekben a megfelelő egyensúly megtalálása egy jó éjszaka megszerzésében, az alvás valóban kihívást jelent.

Ha zavart az alvás, vagy 6 óránál kevesebbet alszik, vagy túl alszik, akkor feszültség típusú fejfájással szembesülhet. Rosszabb, hogy ez a fájdalmas fejfájás körülbelül egy órát vagy egész nap tarthat.

Koffein és néhány élelmiszer

Az étrendje fontos szerepet játszhat minden fejfájás és migrén esetén is. A koffein ellentmondásos hatásokat mutat. Azoknál az embereknél, akik nem fogyasztanak rendszeresen koffeint, kimutatták, hogy csökkenti a fejfájással kapcsolatos tüneteket. A visszavont koffein szintén csúnya fejfájást okozhat.

Néhány esetben arról számoltak be, hogy a csokoládé, a sajttal pácolt húsok vagy a mesterséges édességek is fejfájást okozhatnak, de ezek a problémák személyenként eltérőek.

Mikor kell aggódni a fejfájás miatt

Igen, bármilyen típusú fejfájást egyedül is kezelhet, és orvosa gyógyszereket adhat a legsúlyosabb fejfájás kezelésére. Íme néhány jel, amikor aggódnia kell a fejfájása miatt;

Fejfájás fájdalmas vörös szemekkel
Fejfájás, amely először 50 éves kor után alakul ki
Szokatlanul erős fejfájás
A fejfájás mintázatának megváltozása

Fejfájás, amely megváltoztatja személyiségét vagy mentális funkcióit
Fejfájás, amely folyamatosan rosszabbodik
Fejfájás, amely köhögés vagy bármilyen mozgás közben fokozódik
Fejfájás rákos vagy csökkent immunitású betegeknél
Fejfájás a fej ütése után

A fejfájás diagnózisa

A fejfájás történetének értékelése, a fizikális vizsgálat és a neurológiai vizsgálat elvégzése után orvosa képes lesz meghatározni, hogy milyen típusú fejfájása van.

A diagnosztikai folyamat legfontosabb része az az információ, amelyet az egészségügyi szolgáltatónak ad a fejedről. Igen, a vizsgálatok és más képalkotó vizsgálatok fontosak lehetnek egy betegség diagnosztizálásához, de nem segítenek ennek diagnosztizálásában, függetlenül attól, hogy migrénes fejfájás, klaszter vagy feszültség típusú betegsége van.

Hogyan kell kezelni és megelőzni a fejfájást

A fejfájás kezelésének egyik legfontosabb része annak megállapítása, hogy mi a kiváltó ok? Ha ismeri ezt a kiváltó okot, az egészségügyi szolgáltatója képes lesz a legjobb kezelést nyújtani. Például fejfájása van bármilyen stressz miatt. Tanácsadással vagy stresszkezelési technikákkal könnyen kezelheti ezt a kiváltó okot.

Nem minden típusú fejfájás igényel gyógyszert a kezeléséhez. Különféle kezelések állnak rendelkezésre. A fejfájás típusától, a fájdalom gyakoriságától és az okoktól függően. Ezek a kezelési lehetőségek a következők lehetnek:

Leave a Comment