Miért fontos az alvás a test és az agy normál működéséhez?

Az alvás nagyon fontos a mentális és fizikai egészség szempontjából

A mai témánk az, hogy miért fontos az alvás normális testünk és agyunk működéséhez. Az elegendő alvás nagyon fontos személy az egészség megőrzése érdekében.

Az alvás alapvető funkció, amely segíti testünk pihenését, lehetővé teszi testünk feltöltődését, és amikor felébred, nyugodtnak és frissnek érezheti magát. Ami az egészséget illeti, az alvás fehér, mint a testmozgás a kiegyensúlyozott étrendhez.

Először is nézd meg, mi az alvás. Mi az a lelkiállapot, ahol a szél a környezetünkre csökken, miben különbözik, vagy hogy gyorsan visszafordítható?

Tartalomjegyzék

Az alvás fázisai
Az alvásnak két fázisa van
Gyors szemmozgás
Nem gyors Play Movement alvás

Mindkét ilyen típusú alvásnak külön funkciói vannak, amikor EEG -n keresztül vizsgálják őket. Az EEG az eszközünk, amely ellenőrzi az elektromos impulzusokat és az agyi tevékenységeket alvás közben és agyunkban.

A REM során gyakori a szemmozgás Az EEG -n keresztül látva ugyanaz a minta, mint azoknál, akik ébren vannak. EEG Vegye figyelembe, hogy a személy ébren van, de az egyén még mindig mély álomban van. a NREM során, majd az EEG -n keresztül látva az aktivitás csökkenését mutatja, az agy nyugodtnak tűnik.

Az alvás időtartama

Az alvás mennyisége nagyon erős emberek az emberek. De a normál alvási szükséglet a kézben egészséges egyéneknél napi 7-9 óra. Az is látható, hogy néhány embernek 12 vagy több alvásra van szüksége, és vannak, akik 6 óra alatt képesek jobb munkát végezni.

alvásmegvonás

Látható, hogy ha minden este kevesebb, mint 8 órát alszik, nagyobb az esélye az alváshiánynak. Íme néhány jel, amely azt mutatja, hogy alváshiányos vagy sem:

Lassú érzés délután
Étkezés után álmos legyen
Ébresztőóra kell az ébredéshez
Úgy érzi, hogy aludni kell hétvégén
Elalszik tévénézés közben
Legyen álmos az előadásokon vagy az értekezleteken

Az alváshiány hatásai

Úgy tűnhet, hogy a megszerzés nem nagy dolog, de az alváshiány negatív hatással lehet fizikai és mentális egészségére. Az alváshiány sokféleképpen érintheti Önt. Néhány közülük a következő:

Képtelenség megszabadulni a stressztől
nehézségek az érzelmek kezelésében
A motiváció vagy letargia fáradtság tava
Birodalmi agytevékenységek

A bőr öregedése

Növeli a súlyos egészségügyi problémák, például a magas vérnyomás, a szívbetegségek, a cukorbetegség vagy a stroke kockázatát.
gyenge immunrendszer
Nehézségek az erős döntések meghozatalában

Alacsony súlygyarapodás kockázata

A súlygyarapodás és a rövid alvás közötti fő összefüggés még mindig nem világos. Számos tanulmány igazolja, hogy az elhízás és a rossz alvás közvetlen kapcsolatban áll egymással.

A nem megfelelő alvás olyan tényeket eredményezhet, amelyekre az ember vágyik, hogy egészséges életmódot folytasson, de ez még mindig nem. A kevesebb alvás közvetlenül hozzájárul a súlygyarapodáshoz.

Jobb koncentráció és termelékenység

Addig azt mondta, hogy a tiéd, amíg az alvás nem kapcsolódik sok agyfunkcióhoz, például:
Megismerés
Termelékenység
Koncentráció
Egy friss tanulmány azt mutatja, hogy a gyermek alvási szokásai hatással lehetnek tanulmányi teljesítményére és viselkedésére is.

Nagyobb sportteljesítmény

Az alvás fontos a sportolók számára, mivel elegendő tápanyagot és kalóriát kap. Ennek egyik legjobb oka, hogy a test alvás közben gyógyul. Van néhány más előny is, például:
Gyorsabb sebesség
Több energia
Jobb koordináció
Jó mentális egészség
Jobb teljesítmény

Az alvás jobb a kalóriaszabályozáshoz

A kedves bizonyíték arra, hogy a jó alvás segíthet abban, hogy egy személy kevés kalóriát kapjon egy nap alatt. Tanulmányok azt mutatják, hogy a minták hatással lehetnek az étvágyért felelős hormonokra. Ha valaki nem alszik jól, az zavarhatja a test képességeit.

Alacsony a szívbetegségek kockázata

A szívbetegségek egyik fő kockázati tényezője a magas vérnyomás. A rendszeres alvás lehetővé teszi, hogy a szervezet önállóan szabályozza a vérnyomást. Azáltal, hogy jó alvást kap, megszabadulhat az olyan állapotoktól, mint az apnoe, és ez elősegítheti az általános egészségi állapot javulását is.

Az alvás megelőzi a depressziót

A Kedves egy mély összefüggés az alvás és a mentális egészség között egy személy számára Összekapcsolódnak egymással, így csak úgy tűnt, hogy összefüggés van a depresszió és az elégtelen alvás között. Látható, hogy azok az emberek, akiknek alvászavaraik vannak, mint például az álmatlanság, nagyobb valószínűséggel kapnak depressziós jeleket.

Nagyobb szociális és érzelmi intelligencia

Az alvás közvetlen kapcsolatban áll az ember szociális intelligenciájával és érzelmeivel. Aki nem alszik eleget, problémái vannak az érzelmekkel és a kifejezésekkel. Tanulmányok azt mutatják, hogy az ember érzelmi empátiája alacsony, ha nem alszik megfelelően.

Az alvás hatása a glükóz anyagcserére és a cukorbetegségre

A rossz alvási szokások erősen kapcsolódnak a folyóirat -populáció vércukorszintre gyakorolt ​​rossz hatásaihoz. Azoknál az embereknél, akik napi 6 óránál kevesebbet alszanak, nagyobb a 2 -es típusú cukorbetegség kockázata. A 4-6 órás alvás a fiatal, egészséges férfiaknál a cukorbetegség előtti tüneteket okozhatja.

A megfelelő testmozgás és táplálkozás az alvás az egészség egyik alappillére és fő pillére. Nem tud optimális egészséget elérni anélkül, hogy gondoskodna az alvási szokásairól.

Néhány alvási javaslat

Az alvási szükségletek személyenként eltérőek, életkoruktól függően a személyek kevesebb alvást igényelnek testük megfelelő működéséhez. Ahogy egy újszülöttnek 14-17 órát kellett aludnia, az egészséges felnőtteknek pedig 7-9 órát.

A rossz alvás néhány jele lehet

Még mindig nem érzi magát kipihentnek 6 óra alvás után
Ébredés az éjszaka közepén

Néhány dolog, amit az ember tehet az alvásminőség javítása érdekében
A vörös csökkenti a stresszt gyakorlással, terápiával vagy más módon.
Minden nap ugyanabban az időben lefeküdni
Kerülje az alvást, amikor eleget alszik
Töltsön több időt a szabadban, és maradjon aktív a nap folyamán.

Mi az álmodozás

Az álmokat az alvás minden szakaszában meg lehet tapasztalni, de általában világosabbak a REM szakaszban. Mindannyian álmodunk Minden éjszakából körülbelül két órát álmodozhatunk. Vannak, akik fekete -fehérben, mások színesben álmodnak.

Az elégtelen alvás hátrányai

Ha nem alszunk eleget, az gyengítheti az immunrendszert, súlygyarapodáshoz vezethet, gondolkodási problémákhoz vezethet, ha egy személy nem alszik eleget, növelheti a cukorbetegség kockázatát is. Haj Meg fogok beszélni néhány olyan dologról, ami akkor fordulhat elő, ha nem alszik megfelelően

Leave a Comment