Hogyan lehet megelőzni a PMS pattanásokat?

Ma a témánk az, hogy hogyan lehet megelőzni a PMS pattanásokat. Röviden beszélünk arról, hogy alapvetően mi a PMS akne, annak oka, és könnyen megszabadulhat ettől.

Vannak olyan élelmiszerek, amelyek hormonális vagy PMS pattanásokat okozhatnak. A hormonális pattanások személyenként eltérőek lehetnek. És minden embernek különböző kiváltó okai vannak a PMS vagy a hormonális akne mögött. Nézzük csak meg.

Tehát mi is pontosan a PMS? A PMS (premenstruációs szindróma) olyan állapot, amelyet a szervezet normális menstruációs ciklusra adott válasza okoz. A menstruációs ciklus a női test hormonális szintjének megváltozása miatt következik be.

Tartalomjegyzék

Mi a hormonális akne vagy a PMS?

Pattanások sok ok miatt alakulhatnak ki, például eltömődött és gyulladt pórusok miatt. A pórusok a bőrön található apró lyukak, amelyek faggyút választanak ki, amely olajos anyag és elzárja a nedvességet. Ha a pórusokat bármilyen anyag elzárja, akkor pattanás keletkezhet.

Genetika
Zsíros bőrű
Több napsugárzás
Bármilyen póruszáró termék viselése
Bizonyos gyógyszerek alkalmazása
A hormonális változások miatt
A hormonális változások miatt hormonális pattanások jelentkezhetnek. Azok a személyek, akik ezzel a problémával szembesülnek, hajlamosabbak a kitörésre:
Menstruáció előtt és után
Terhesség alatt
Vagy amikor elkezdődik a menopauza
Igen, még mindig nem lehetséges, hogy megkülönböztesse a pattanásokat, amelyek a hormonális változásoknak vagy más típusú problémáknak köszönhetők. de néhány ember számára a kitörések időpontja jelzés lehet.

Hogyan hatnak a menstruációid a pattanásokra

Kutatások arról, hogy a menstruáció hogyan befolyásolja a pattanásokat, még folyamatban van. Vannak kutatók, akik úgy vélik, hogy az androgénnek fontos szerepe van ebben. Ezek azok a hormonok, amelyek hatására a bőr zsírmirigyei nagyobb mennyiségű faggyút termelhetnek. Az androgén hormon a szervezetben számos tényező miatt emelkedhet, például:

Pubertás
Feszültség
Egyes betegségek, például policisztás petefészek szindróma.
Egyes gyógyszerek csak a progeszteront tartalmazó fogamzásgátlót szeretik
Igen, az étrendje hatással lehet az androgén hormon szintjére is, valamint vannak más hormonok is, amelyek szintén szerepet játszhatnak a pattanások kialakulásában időszakokban.

Mi történik a hormonjainkkal a menstruáció alatt

A menstruációs ciklus során a hormonváltozások előkészítik a női testet a terhességre. A petefészkek felelősek a hormonok előállításáért, beleértve az ösztrogént és a progeszteront. A menstruációs ciklus során ezek a hormonok változnak. Ennek eredményeképpen a méhnyálkahártya elvékonyodik.

A hormonváltozások egy tojás felszabadulásához is vezethetnek. Ha egy nő nem esik teherbe, a teste a menstruációs időszakban leveti a méhnyálkahártyát és a tojást.

A legtöbb nő esetében a menstruációs ciklus 4 hétig (28 napig) tarthat. Néhány nőnek lehet rövidebb ciklusa. Másoknak lehetnek hosszabbak. Függetlenül attól, hogy mennyi ideig tart a ciklus, csak akkor lehet PMS, ha ovulációja van.

Hogyan lehet megtudni vagy észlelni, hogy PMS akne van

Mielőtt bármilyen típusú akne kezelésébe kezdene, mindig jó tudni annak típusáról. A PMS okozta pattanások esetén fontos megkülönböztetni a normál és a hormonális pattanásokat. Számos jel utal arra, hogy a pattanása hormonális pattanásokhoz kapcsolódik. Hormonális vagy PMS akne van, ha:

Ha a pattanás felugrik az áll vagy az állkapocs környékén
A hormonális pattanások egyik fontos jele, hogy az arcon található. Ha bármilyen cisztát észlelt, amely gyulladt az alsó arcán, különösen az álla vagy az állkapocs területén, akkor biztos, hogy hormonális akne van.

Ez a terület leginkább azért érintett, mert ezek a hormonok stimulálhatják az olajmirigyeket, főleg, hogy melyikük van jelen ezen a területen.

Tizenéves korodban nem vagy több

A hormonális pattanások többnyire a 20 -as években támadnak meg. mert ezek azok az évek, amikor a nők hormonálisan a legaktívabbak. A genetika azt is kimutathatja, amikor a hormonális bontás elkezdődik vagy leáll. Látható, hogy a legtöbb nő tizenéves korában hormonális pattanásokat tapasztal.

Ön stresszes

A kortizol nevű stresszhormon befolyásolhatja a szervezet más hormonjait, és nem megfelelő módon hat rájuk. A kutatások során látható, hogy azok a nők, akik életükben sok stresszt szenvednek, és hajlamosak rá, szerepelnek a toplistán, hogy hormonális vagy PMS -pattanásokat kapjanak.

Ha te vagy az, aki veszi a stresszt, akkor csökkentened kell, hogy megszabadulj a pattanásoktól.

Akne csak havonta egyszer jelentkezik

A menstruációs ciklus során változás következik be az ösztrogén és a progeszteron hormonok szintjében. És ennek eredményeként pattanásokat tapasztalhat.

Minden hónapban ugyanazon a helyen hormonális kitörést kaphat. Látható, hogy ugyanaz a pórus lehet, amelyet újra és újra érint.

Mely területeket érinti leginkább a PMS akne?

Ezek a PMS vagy hormonális pattanások eltérnek a “tipikus” kitöréseitől. Többnyire vörös színűek és gyulladt papulák. amelyből fehér fej is kialakulhat.

Ezek a kitörések többnyire az arc alsó részén jelennek meg, beleértve az arcokat, az állkapocsvonalat, az állát és a nyakát. Ez a terület leginkább azért érintett, mert ezek a hormonok stimulálhatják az olajmirigyeket, főleg, hogy melyikük van jelen ezen a területen.

Melyek a PMS okai?

Látható, hogy a menstruáció előtt és alatt a tesztoszteron hormonja viszonylag magasabb, mint az ösztrogén és a progeszteron hormon. Ezek a hormonváltozások minden típusú bőrváltozást okozhatnak. A bőr faggyúszintjének növekedése baktériumok termelését okozza a bőrben, amelyek pattanásokat okozhatnak. Számos tényező is okozhatja a PMS pattanásokat. Ezek a következők:

A stressz átvétele

A kortizol nevű stresszhormon befolyásolhatja a szervezet más hormonjait, és nem megfelelő módon hat rájuk. A faggyúsejtek túlműködését okozza. látható, hogy a faggyút termelő sejtek stresszreceptorokkal rendelkeznek.

A kutatások során látható, hogy azok a nők, akik életükben sok stresszt szenvednek, és hajlamosak rá, szerepelnek a toplistán, hogy hormonális vagy PMS -pattanásokat kapjanak. Ha te vagy az, aki veszi a stresszt, akkor csökkentened kell, hogy megszabadulj a pattanásoktól.

Nagy mennyiségű olajat tartalmazó ételek fogyasztása

A magas olajtartalmú ételek fogyasztása hormonális pattanásokhoz vezethet. Kerülje a pizzát, a csokoládét, a zsíros és sült ételeket, valamint a gyorsételeket. Adjon természetes szálakat az étrendhez, hogy megszabaduljon a pattanásoktól.

A PMS alatt a tesztoszteron termelés fokozódik

Látható, hogy a menstruáció előtt és alatt a tesztoszteron hormonja viszonylag magasabb, mint az ösztrogén és a progeszteron hormon. Látható, hogy a tesztoszteronszint növekedése jobban stimulálhatja a faggyúmirigyeket, és így több faggyút választhat ki. Ennek a megnövekedett faggyúnak a hatásai különbözőek lehetnek különböző embereknél.

Pattanások a szoros szőrtüsző miatt

Igen, látható, hogy a blokkolt szőrtüszők pattanásokat okozhatnak. Pattanás akkor fordulhat elő, ha a szőrtüszők nyílásai eltömődnek vagy bezáródnak az olaj és más elhalt bőrsejtek miatt. Ha a blokkolt pórusok bármilyen baktériummal megfertőződnek, pattanássá válik, amely kicsi piros színű, gennyes.

Hogyan küzdjünk a PMS akne ellen?
Íme néhány tipp a PMS elleni küzdelemhez.
Naponta kétszer mossa le arcát tisztítószerrel, amely lágy és gyengéd hatást kölcsönöz.

Használjon puha bőrpárnákat az elhalt hámsejtek eltávolításához, amelyek szintén csökkenthetik a gyulladást és elősegíthetik az új bőr növekedését.
Használjon bármilyen jó terméket a bőrére, például tisztítószert vagy krémet, hogy tisztán tartsa a pórusokat.
Használjon teafaolajat. Látható, hogy a teafaolaj megöli a baktériumokat, valamint enyhíti az enyhe és közepes fokú pattanásokat.

Leave a Comment