A legjobb reggeli bőrápolási rutin/lépések, amelyek egészségesebbé teszik bőrét

Mindenki frissítő és tiszta bőrt szeretne kapni. Bőrünk a test legnagyobb szerve, és rendszeres odafigyelést és törődést igényel, hogy fiatal, foltmentes és egészséges maradjon.

A jó bőr érdekében azonban vigyáznia kell bőrének egészségére. Amikor egy gyönyörű vagy szép arcbőrről van szó, jó néhány lépést érdemes beépítenie a napi bőrápolási rutinjába.

Nem mindegyiket kell naponta vagy akár minden nap ugyanabban az időben elvégezni. Néhány bőrápolási cél elérése, akár az egyenletes tónus, a kifinomult textúra és a jó arcszín elérése, néhány hetente vagy akár havonta elvégzett néhány lépés kombinációjával érhető el.

Itt megosztjuk a legjobb módszert a bőrápolási rutin lebontására, hogy a bőr jól nézzen ki, egészséges legyen és a legjobbnak érezze magát. Tehát olvassa el ezt a cikket teljesen, és megtudja, hogy melyek a legjobb reggeli bőrápolási rutinok vagy lépések, amelyek szebbé varázsolják bőrét.

Tartalomjegyzék

Miért fontos a reggeli bőrápolási rutin?

A reggeli bőrápolási rutin lehetővé teszi, hogy felkészítse bőrét az egész napra, és segít eltávolítani a bőrön maradó, előző este felvitt termékeket, amelyek hatással lehetnek a sminkelésre.

Nagyon fontos, hogy ragaszkodjon és kövesse a reggeli bőrápolási rutinot, hogy megvédje és felkészítse bőrét az előttünk álló napra.

Fontos, hogy ezeket a bőrápoló termékeket a lehető legnagyobb mértékben használja fel, és igen, jobb eredményeket fog látni. Íme néhány ok, amiért a reggeli bőrápolási rutin a legfontosabb.

Segít eltávolítani a bőrről a szennyeződéseket
a bőr egész nap hidratált marad
Az SPF reggeli alkalmazása védi a bőrt a leégéstől

Először is vizsgálja meg a bőrét

A legfontosabb lépés a bőrápolásban az, hogy megértsük az adott bőrtípust, és hogyan alkalmazkodik bizonyos körülményekhez vagy szezonalitáshoz. Minden embernek egyedi bőrtípusa lehet, de három fő bőrtípus létezik;

Olajos
Kombináció/normál
Száraz

Különböző módszerek vannak a bőrtípus elérésére, de a blot lap módszerét tárgyalom. Ez a módszer sokkal gyorsabb, és gyakran kiváló különbségtétel a zsíros és száraz bőrtípusok között, mint más módszerek.

Ehhez óvatosan meg kell tapintania egy foltosító papírt az arc különböző területein. Ellenőrizze a lapot a fényben, hogy megállapítsa, mennyi olaj látható. Így,

Ha a lap kevés vagy egyáltalán nem szedett olajat, akkor száraz a bőre.
Ha az elmosólapon a homlok és az orr környékén olaj található, a bőr normális/kombinált.
Ha a tisztítópapír tele van olajjal, akkor valószínűbb, hogy zsíros a bőre.

Lépések, amelyek fontosabbak a bőr ápolásához

Tehát a bőr felmérése után itt az ideje, hogy felépítse a bőrápolási rutinját. Vannak dolgok, amelyeknek soha nem szabad megváltozniuk, és amelyek magukban foglalhatnak bizonyos napi bőrápolási rutin lépéseket, amelyeket itt részletesen tárgyalni fogok.

1. lépés Először tisztítsa meg arcát vízzel és gyengéd arcmosóval

Tehát, amikor felkelsz, ideje tisztálkodni! Izzadás, szennyeződés és olaj felhalmozódhat a bőrön alvás közben (ez pedig eltömődött pórusokat okozhat, amelyek pattanásokat és mitesszereket okozhatnak), ezért nem kell mást tennie, mint ezt megtennie reggeli bőrápolási rutin.

A reggeli mosás segíthet csökkenteni a finom vonalakat és ráncokat az arcán.
Az arcmosás egyszerű feladatnak tűnik, de az arc helyes mosása kulcsfontosságú ahhoz, hogy a bőr egészséges és ragyogó maradjon.

A mosás segíthet eltávolítani a napi szennyeződéseket, amelyek eltömíthetik a pórusokat. A bőr elveszítheti ragyogó fényét ezekkel az eltömődött pórusokkal. Láthatja, hogy frissen mosott bőrén a bőrápolási termékei sokkal jobban behatolnak a bőrébe.

2. lépés Óvatosan végezzen tisztítást egy jó arctisztítóval

Nagyon fontos, hogy a bőrtípusnak megfelelően válasszon vagy válasszon tisztítószert, amely megfelel a bőrének. a rendszeres bőrtisztítás valóban szükséges az egészséges megjelenés és a jó érzés érdekében.

Az arctisztítás legfontosabb előnye a szennyeződések, olajok vagy egyéb nemkívánatos szennyeződések eltávolítása. az arctisztítás is segíti a bőrt a megfelelő hidratáltság fenntartásában.

A túlzott szennyeződés a bőr felszínén a tüsző elzáródásához vezethet, a faggyú, a verejték és az elhalt bőrsejtek csapdájába. ez a faggyú hiánya a bőr felületén lehetővé teszi a baktériumok behatolását a tüszőbe, ezáltal gyulladást okozva.

A végeredmény akne. A megfelelő bőrtisztításnak köszönhetően azonban a pórusok törlése megakadályozza a szennyeződések felhalmozódását, lehetővé téve, hogy a faggyúolaj akadálytalanul elérje a bőrfelületet, és csökkentse a kiütés esélyét.

3. lépés Alkalmazzon alkoholmentes festéket vagy vízzárót

A festék könnyen a leginkább félreértett bőrápoló termék, és valóban fontosabb, mint amiért elismerést kap. A toner az első gátló termék, amelyet alkalmaz – egy jó festék kiegyensúlyozza a bőr PH -ját, és hidratálja a bőrt.

Simaságot biztosít a bőrnek a finom foltok finomításával, és javítja a bőr tónusát. Ha pattanásokra hajlamos, zsíros bőre van, akkor vigyen fel festéket reggel, mert éjszaka izzadunk, és ez eltömítheti a pórusokat vagy kiütéseket okozhat.

Ha a bőrből hiányoznak az alapvető vitaminok és tápanyagok, akkor a festékre nagyobb szükség lehet, mint egy egészséges bőrű emberre. A toner felvitele nagyon egyszerű, csak áztasson be egy vattacsomót a festékbe, és vigye fel a bőrére minden reggel a tisztítás után.

4. lépés Vigye fel a szérumot az arcára

legjobb reggeli bőrápolási lépések

A szérum felvitele a legfontosabb lépés a reggeli bőrápolási rutinban-a napvédelem mellett antioxidánsokban gazdag szérum.

Az arcod sok olyan szerrel szemben áll, amelyek egész nap kárt akarnak okozni a bőrödben. Az arcszérumok könnyű hidratáló krémek, amelyek mélyebbre hatolnak a bőrbe, és aktív összetevőket juttatnak bele.

És igen, a szérum a titkos fegyver a bőrproblémák kezelésére, mint például az elszíneződés, a fakóság, a finom vonalak vagy a pattanások
Szérum hozzáadása a napi bőrápolási rutinhoz nagyon jó döntés, mert számos előnnyel jár; A szérum gyorsan felszívódik a bőrben és hidratáló hatást kölcsönöz a bőrének.

Nyugtatja az érzékeny bőrt, finom vonalakat és ráncokat az arcán, megvédi bőrét a szabad gyököktől és egyéb károsodásoktól, és láthatóbb eredményeket nyújthat.

5. lépés Használjon hidratálót a bőr hidratálásához

A napi hidratálás nagyon fontos az egészséges bőr számára, mégis egyesek esztétikai hajlamnak tartják. A hidratáló mindennapos használata különösen csökkenti annak esélyét, hogy extrém szárazság vagy zsírosodás alakuljon ki a bőrön.

Mindkét szélsőség káros a bőrünkre, és gyakori bőrbetegségeket, például pattanásokat okozhat. A hidratáló krém napi használata hidratálja és puhává teszi a bőrt egész nap.

A legtöbb bőrápolási szakember javasolja a hidratáló krémek napi kétszeri használatát; reggel és este. Nincs olyan, hogy hidratáló krém, amely egész nap nedvesen tartja a bőrt.

A bőr típusának megfelelően hidratálót kell választani. Ennek alkalmazása valóban nagyon egyszerű. Vegyünk néhány hidratáló krémet a kezünkbe, és lassan, körkörösen masszírozzuk az arcunkon, hogy felszívódjon a bőrünkbe.

 

 

Leave a Comment