16 Egészségügyi előnyök, ha napi gallon vizet iszunk

Ma arról fogunk beszélni, hogy mennyire fontos napi gallon vizet inni vagy hidratálni. Az emberi test 60 százalékban vízből áll. Testünknek hidratáltnak kell maradnia sok ok miatt. Most sokan megértik, hogy mi a fontos az egész napos hidratált állapot fenntartásában.

Tudják, hogy a víz fontos a testünk számára. Testünk minden szervének szüksége van vízre, még a bőrünknek is vízre van szüksége ahhoz, hogy táplálja. A víz segíti a zsírok anyagcseréjét

A víz segíti a tápanyagok szállítását minden egyes sejtbe, hogy oxigént kapjon. Segít a test hőmérsékletének szabályozásában, valamint a tápanyagok felszívódásában. Ezenkívül segít a szervezetnek megszabadulni bizonyos méreganyagoktól.

Naponta gallon vizet fogyasztva megtarthatjuk testünk hidratáltságát, megakadályozhatjuk testünk kiszáradását. Segít megszabadulni a fáradtságtól, a székrekedéstől, a veseproblémáktól és az izomgörcsöktől. Mert amikor a veséje meghibásodik, rossz hatással lehet a májra, ami lelassítja az anyagcserét.

Ha nem tartjuk hidratálva a testünket, kiszárad. A kiszáradásnak néhány jele van, például fáradtság, szomjúság, száraz bőr, szédülés vagy sötétebb vizelet. A jelzés arra, hogy elegendő vizet kapunk a rendszerünkbe, elegendő vagy rendszeres vizelés a nap folyamán.

a vízivás előnyei

A vizelés célja napi 7-10 alkalommal vagy legalább 5-7 alkalommal naponta. Ha látja, hogy a vizelet sötétedik, akkor igyon egy nagy pohár vizet. Ha hideg vizet iszik, nagy a kockázata a megfázásnak, mert a hideg víz csökkentheti az immunrendszer működését azáltal, hogy túlzott mennyiségű nyákot hoz létre a szervezetben.

A kutatások azt mutatják, hogy az ilyen hőmérsékletű ivóvíz szűkíti az ereket, és korlátozhatja az élelmiszer megfelelő emésztésének képességét. Sok a zűrzavar a hidratálás helyes módjáról. Függetlenül attól, hogy fontos -e napi 8 pohár vizet inni, vizet inni gyümölcslevek helyett, vagy vizet inni étkezés közben.

De az egészségügyi információk csatájában egyértelmű, hogy „jobb meleg vizet inni, mint hideg vizet”. Látható, hogy nagyon kevesen iszunk meleg vizet, kivéve, ha koffeinmentes vagy forró csokoládé van benne, a meleg víz nem tesz boldoggá.

A kiszáradás hatása a szervezetre

Ha a vízfogyasztás nem haladja meg a víz mennyiségét, amelyet a szervezet izzadsággal, vizeletben, székletben választ ki, kiszáradás következik be. Ezen állapotok néhány tünete a lassúság, fejfájás, szomjúság, álmosság, szédülés vagy száraz bőr.

A vizelés ritkábban fordul elő, a vizelet sötét és sárga. A kiszáradt személy megterheli a test minden rendszerét. A kiszáradt szervezet nem tud megszabadulni a szükséges méreganyagoktól, és ha ezek az állapotok krónikus veseköveket kapnak, vagy vesebetegségek is kialakulhatnak.
.

A kiszáradás görcsöket okozhat a lábában és a lábában is. Hozzáadhat citromot a vízhez, de ne feledje, hogy felgyorsíthatja az emésztőrendszert. A víznek számos egészségügyi előnye van, de a legtöbb ember nincs tisztában ezzel.

Mit tesz a víz a testnek?

A víz segíti az embereket azáltal, hogy támogatja optimális testműködésüket, így számos feladatot tudnak elvégezni. A napi elegendő vízfogyasztás segíthet a testhőmérséklet és a funkciók szabályozásában, valamint minden ízület alapvető kenését biztosítja.

Segít a szervezetnek megszabadulni a felesleges salakanyagoktól vagy toxinoktól. Mint mindannyian tudjuk, hogy a hidratált állapot fenntartja a test minden szervének megfelelő működését.

az ivóvíz előnyei a szervezet számára

16 Az ivóvíz előnyei
Mint tudjuk, az ivóvíz fontos. Fontos, hogy hidratált maradjon, és pótolja a vízveszteséget. Az ivóvíz pótolhatja a veszteséget. Számos tanulmány azt mutatja, hogy az emberek hasznot húzhatnak maguknak, ha elfogyasztják a szükséges mennyiségű vizet.

Naponta egy liter víz fogyasztása nagyon fontos az egészségéhez. Az ital trükkje, hogy lassan, nap mint nap kortyolgatja. Az ivóvíznek számos előnye van, néhányat meg fogok tárgyalni. ezek a következők:

A víz energiát ad a test sejtjeinek

Azért, mert naponta egy liter vizet iszunk, az az, hogy az ivóvíz növelheti az energiaszintjét. az alacsony energia a leggyakoribb probléma. Sokan egész nap inaktívak maradnak az alacsony energiaszint miatt. Vannak, akik ébredésük pillanatától idegesnek érzik magukat.

Ez nem számít, hogy mennyi az energiaszintje, tartsa hidratáltnak magát. A kiszáradás két közvetlen tünete a fáradtság vagy az alacsony energia. Naponta egy liter víz fogyasztása segít fenntartani az energiát, és jobban tud aludni éjszaka.

Az ivóvíz előnyei a bőr számára
A sok víz fogyasztása segíthet a sima és egészséges bőr elérésében, és végül is az egészséges és szép bőrben. Ha a bőre kiszárad, foltokat, repedéseket vagy hámlásokat okoz. Bár a hidratálásnak megvan a maga helye, az orvosok szerint a legjobb bőrápolás a napi ivóvíz.

Azok, akik naponta vizet isznak, javulást mutatnak bőrükön, kevesebb ráncot, kevesebb szárazságot és kevesebb viszketést mutatnak.

Az ivóvíz megfékezi a sóvárgást

A gallon vízfogyasztás egyik legfontosabb eleme lehet az éhség utáni sóvárgás megfékezése, és ha nincs olyan étvágya a rágcsálnivalókra vagy a segítségre, akár a fogyás is megfigyelhető.

Ennek az az oka, hogy amikor kiszáradt, jeleket küld az agyának, hogy MÉG éhes, még akkor is, ha bármit meg kell ennie. Más szavakkal, a kiszáradás becsapja a szervezetet olyan ételek fogyasztására, amelyekre a szervezetnek valójában nincs szüksége. Naponta egy liter víz segít megszüntetni az édesség utáni vágyat.

Folyadék és elektrolit egyensúly ivóvízze

Ha nem kap elegendő vizet, az agy elindítja a tolóerőt, amely azt jelzi, hogy itt az ideje megállni és hidratálni. Szomjas, szájszárazságot vagy szárazságot és irritációt tapasztalhat az orrában és a szájában.

A vérkeringést és a tápanyagok fogyasztását segítő testfolyadékaink is kiesnek az egyensúlyból. Mindezek a problémák akkor jelentkeznek, amikor a szervezet kiszárad, és a folyadékszintje kiegyensúlyozatlan. Naponta egy liter víz fogyasztása segíthet abban.

Az ivóvíz növelheti a fizikai teljesítményt

A vízivás és a hidratált állapot javíthatja a szervezet működését. Amikor a test kiszárad, hajlamos a testét lassítani és kevésbé kecsessé tenni. A fő ok az, hogy hiányzik a kenés, ami a gyors és gyors mozgáshoz szükséges.

Ez az egyik fő oka annak, hogy a sportolók naponta sok vizet isznak. Segít nekik több mozgást elérni. Aktívebben dolgozhatnak a reszelőn, és megakadályozhatják az izmok merevségét és fájdalmát.

Kevesebb fejfájás ivott vízzel

A kiszáradás egyik leggyakoribb problémája a fejfájás. És sok egészségügyi szakember a kiszáradást a fejfájás tényezőjének tekinti. Ha egész nap hidratálja magát azzal, hogy napi gallon vizet iszik, akkor ez az okos módszer a fejfájás megelőzésére még azelőtt, hogy elkezdődne.

Leave a Comment